رطوبت زياد و هواي سرد نيز روي عسل تأثير نامطلوب دارد. بخصوص هنگامي كه موادي به غير از عسل به آن افزوده شود به تدريج عسل رسوب كرده و سفت ميشود. مناسبترين دما براي نگهداري عسل دماي ۲۰ درجه سانتيگراد و در هواي خنك است. وي همچنين در مورد مصرف عسل و خواص عسل در نوزادان و كودكان ميگويد: عسل با تمام خواصي كه دارد، بهتر است مصرف آن براي كودكان ۱تا۴ سال با احتياط بيشتري صورت گيرد. بخصوص دادن عسل به كودكان زير يك سال دادن سبب بروز مسموميت ميشود. اين مسموميت بوتوليسم نام دارد. سم بوتوليسم توسط زنبور به عسل انتقال مييابد. اين سم در بزرگسالان اثر نميكند ولي نوزادان و كودكان زير يك سال را به مسموميت مبتلا ميكند. دكتر كيميايي در مورد خطرات مصرف عسل در بعضي از بيماريها مانند ديابت ميگويد: مصرف عسل براي بيماران ديابتي مضر است. به همان اندازه كه مصرف قند ضرر دارد، مصرف عسل هم در ديابت نوع شيرين خطرناك است اما به دليل وجود فروكتوز كه سلولهاي بدن به آن نياز دارد، بهتر است كمي عسل را به عنوان جايگزين قند در رژيم غذايي روزانه خود قرار دهند. مصرف زياد عسل براي افراد ديابتي توصيه نميشود، چون گلوكز موجود در عسل براي اينگونه افراد مضر است. مبتلايان زخم معده و يا بيماران گوارشي بهتر است عسل را به عنوان جايگزين قند مصرفي روزانه خود قرار دهند. اين ماده به روند بهبودشان كمك ميكند. اين ماده شيرين خاصيت ضدكمخوني دارد و به علت داشتن ويتامين B در درمان كمخوني مؤثر است. مصرف عسل در بعضي از افراد كه دچار كمخوابي هستند آرامبخش مفيدي است. مصرف يك يا دو قاشق مرباخوري عسل قبل از خواب به رفع اين مشكل در اين گونه افراد كمك ميكند. رويا كيميايي در ادامه ميافزايد: مصرف عسل در ماههاي اول بارداري موجب سقط جنين ميشود. اما در ماههاي آخر موجب تقويت جنين شده و به مادر كمك ميكند تا زايمان آسانتري داشته باشد. عسل در كساني كه دچار كماشتهايي هستند مناسب است و در افراد چاق مصرف بيش از اندازه در رژيم غذايي سبب اضافه وزن آنها ميشود. عسل به دليل وجود ويتامينهاي مختلف از جمله ويتامين k موجب انعقاد خون ميشود. فوايد عسل بسيار زياد است دكتر درخشان استاديار دانشگاه ومتخصص اطفال در رابطه با خاصيت عسل به عنوان ضدباكتري بودنش و رفع سرفه در كودكان معتقد است: مصرف عسل خالص در بيماري كه بشدت سرفه ميكند و دچار عارضه سرماخوردگي است، شدت آن را بيشتر مي كند. اما بايد توجه داشت شربت عسل به عنوان تسكيندهنده سرفه، تورم و گلودرد مؤثر است. دادن عسل پاستوريزه به كودكان مانعي ندارد. امروزه عسل در بيشتر مواد آرايشي و بهداشتي به عنوان يك ماده طبيعي و مفيد براي پوست استفاده ميشود. ناگفته نماند عسل به دليل خاصيت آرامشبخشياش در درمان شبادراري نيز مؤثر است.خواص عسل براي زيباييمصرف عسل باكتري هايي را كه آكنه ايجاد مي كند، از بين مي برد. با استفاده از عسل به صورت موضعي مي توان زخم هاي ديابتي را درمان كرد.سلول هاي مرده پوست را از بين مي برد و باعث نرمي آن مي شود، خط هاي ايجاد شده روي صورت را كاهش مي دهد و خشكي آرنج و پاشنه پا را برطرف مي كند. نرم كننده حاوي عسل، از ايجاد موخوره جلوگيري مي كند و باعث براقي مو مي شود.روند سوخت و ساز را تسريع مي بخشد و باعث كاهش وزن مي شود.خواص عسل براي ديابتدر مورد درمان ديابت با عسل طبيعي يا گرده گل يا بره موم، اختلاف نظر وجود دارد. با اين حال پيشنهاد ميشود افرادي كه مبتلا به مرض قند نشدند يا احتمال ابتلا به خاطر سابقه ژنتيكي دارند، مصرف عسل را به ميزان متعادل جايگزين مصرف قند و شكر كنند. افرادي هم كه مبتلا به ديابت هستند، حتما در اين مورد با پزشك خود مشورت داشته باشند.
نكته مهم اينجا است كه منظور از مصرف عسل، عسل طبيعي و كاملا مطمئن است، وگرنه عسلهاي تقلبي كه گاهي از شيره شكر پخته درست ميشوند، به مراتب غلظت قند مضر بالايي دارند و حتي از ساير دسرها و مواد قندي براي افراد سالم نيز خطرناكتر خواهند بود.
خواص عسل و سير خاممصرف عسل با سير خام، ويروس و عفونت هاي باكتريايي را از بين مي برد.تقويت كننده بينايي و تسكين دهنده گلودرد است و به نوعي شربت سينه محسوب مي شود.انرژي زاست، خستگي مفرط را برطرف مي كند، ميزان هوشياري ذهن را افزايش مي دهد؛ تقويت كننده سيستم ايمني بدن است، ماده مغذي، ويتامين و آنتي اكسيدان هاي لازم را به بدن مي رساند.با بهبود جريان خون رساني، مانع از بيماري قلبي و آسيب به رگ ها و به خصوص مويرگ ها مي شود.عملكرد روده را تنظيم مي كند، قولنج و سندروم بي قراري روده ها را درمان مي كند خاصيت ضد باكتريايي و ضد عفوني كننده دارد.
ساير خواص عسلاز ديگر فوايد عسل بايد به وجود پروتئينها و آنتي اكسيدانها اشاره كرد كه باعث تقويت دستگاه ايمني و سلامت پوست و مو ميشوند. تقويت دستگاه ايمني قادر خواهد بود تاثير عوامل بيماريزاي محيط را كاهش دهد. همچنين عسل طبيعي داراي خاصيت چربي سوزي است. چاقي و كلسترول بالا به بروز بيماري ديابت كمك ميكنند. مصرف عسل و محصولات زنبور عسل باعث ميشود تا اين زمينه به مقدار چشمگيري از بين برود.
غير از اين موارد، مصرف عسل نتيجه بسيار مهم ديگري هم دارد و آن تقويت دستگاه عصبي است. به اين ترتيب، عوارضي مانند بد خوابي، بد اشتهايي و بيحوصله بودن كه شايد باعث سبك زندگي غلط شوند و مقدمات ديابت را فراهم كنند، كمتر خواهد شدت.
عسل طبيعي يك مكمل تقويتي براي بهبود فعاليت قلب و عروق است. مصرف عسل ميتواند به كنترل فشار خون كمك كند. براي افرادي كه دچار كم خوني هستند، آهن موجود در عسل باعث خون سازي و افزايش فشار خون مي شود و براي افرادي كه پرفشاري به دلايل عصبي يا كلسترول بالا دارند هم كمك ميكند تا فشار خونشان به تعادل نزديكتر شود. به اين ترتيب عملكرد قلب هم بهتر خواهد شد. سوختگي را تسكين مي دهد، زخم ها را ضدعفوني مي كند، التهاب و درد را كاهش مي دهد و روند درمان را تسريع مي بخشد.ميزان اضطراب را كاهش مي دهد و مانند مسكن عمل مي كند.آرامش و خواب آرام ايجاد و ميزان PH بدن را قليايي مي كند.مانع از شكل گيري تومورهاي سرطاني مي شود. از سوء هاضمه و رفلكس اسيدي معده مي كاهد، زخم هاي دستگاه گوارش را درمان مي كند.
آنزيم هاي طبيعي موجود در آن، روند هضم غذا را بهبود مي بخشد.مصرف ناشتا يك ليوان آب ولرم با عسل و آب ليمو، بدن را پاك سازي مي كند.خاصيت ضد قارچي دارد.با جويدن موم آن، علايم تب يونجه بهبود مي يابد.تشنگي و علايم گرمازدگي را برطرف و ********كه را متوقف مي كند.خاصيت ملين دارد.مخلوط آن با فلفل سياه و زنجبيل آسم را تسكين مي دهد.آب سير همراه با عسل، فشارخون را كنترل مي كند مخلوط عسل، دارچين در آب جوش، در بهبود آرتريت، عفونت مثانه و نفخ معده موثر است. كلسترول مضر را كاهش مي دهد و ويروس ها را از بين مي برد. روند پيري را كند، قدرت شنوايي را تقويت و بوي بد دهان را رفع مي كند.استفاده موضعي از مخلوط عسل، دارچين و روغن زيتون داغ مانع از ريزش مو مي شود و دندان درد را نيز متوقف مي كند.توجه داشته باشيد عسل حاوي هاگ هاي قارچ است و سيستم ايمني بدن نوزادان توان مقابله با آن را ندارد. لذا نوزادان زير يك سال نبايد تحت هيچ شرايطي عسل مصرف كنند.
جمعه ۰۳ آبان ۹۸ | ۱۹:۴۶ ۱۲۶ بازديد
تا كنون نظري ثبت نشده است