فوايد عسل و كاربردهاي آن در پزشكيمجله سلامت : عسل حاوي ۷۰ تا ۸۰ درصد قند است و از مقادير بالاي مونوساكاريدهاي فروكتوز و گلوكز، تشكيل شده است. آب و مواد معدني نظير آهن، كلسيم، منيزيم، پتاسيم و فسفات نيز ساير تركيبات آن را تشكيل ميدهند. عسل همچنين داراي خواص ضد عفوني كننده و ضد باكتري ميباشد. به گفته وزارت كشاورزي ايالات متحده آمريكا (USDA) هر ۱ قاشق غذاخوري عسل كه حدوداً ۲۱ گرم ميباشد، ۶۴ كالري، ۱۷٫۳ گرم كربوهيدرات و صفر گرم چربي و پروتئين دارد. انتخاب عسل بهجاي قند و شكر، باعث افزايش تدريجي سطح قند خون ميشود كه در نهايت به كنترل سطح گرسنگي كمك ميكند. ضمناً خواص آنتياكسيداني، ضد ميكروبي و تسكيندهنده فوايد عسل را نيز نبايد فراموش كرد. سطح PH كمي، اسيدي عسل (بين ۳٫۲ تا ۴٫۵) به جلوگيري از رشد باكتريها و خاصيت آنتياكسيداني آن نيز به پاكسازي بدن از راديكالهاي آزاد كمك ميكند. اما اين چند مورد تمام فوايد عسل را نشان نميدهند. در زير به برخي فوايد عسل اشاره خواهيم كرد:
۱) جلوگيري از رفلاكس معده از فوايد عسلدر مطالعهاي كه در BMJ به چاپ رسيد مشخص شد عسل ۱۲۵ برابر آب مقطر در دماي بدن (۳۷ درجه سانتيگراد)، ويسكوزيته دارد و ناحيه بالاي معده را پوشش ميدهد و از افزايش و بالا آمدن سطح اسيد معده جلوگيري ميكند. پس ميتواند در جلوگيري از رفلاكس معده (GERD) مؤثر باشد.
۲) فوايد عسل در كاهش گاستروانتريت كودكان (اسهال و استفراغ)در يك مطالعه باليني، عسل، بهعنوان يكي از تركيبات به كار رفته در محلولهاي مايع درماني خوراكي (ORS) استفاده شد و مشخص شد ،ميتواند مدت اسهال باكتريايي را در كودكان كوتاه كند. نتيجه اين مطالعه نيز در BMJ به چاپ رسيد.
۳) فوايد عسل در ترميم زخم و سوختگياز فوايد عسل ميتوان بهصورت موضعي براي درمان زخم نيز استفاده كرد. در بهبود سوختگي نيز ممكن است مؤثر باشد و ارزانتر از ساير مداخلات بهويژه آنتيبيوتيكهاي خوراكي است كه عوارض جانبي زيادي نيز دارند. البته بايد دقت داشت كه نميتوان از عسل بهجاي روشهاي درماني تجويزشده استفاده كرد.
پنجشنبه ۰۹ آبان ۹۸ | ۱۰:۳۷ ۹۱ بازديد
تا كنون نظري ثبت نشده است